Edukacinė kelionė į Vievio malūną

???????????????????????????????Darželio vaikučiai ankstų antradienio rytą skubėjo greičiau į autobusą, kuris  veš į Vievio “Malsenos” malūną. Atvažiavę į malūną vaikams “Malsenos” technologas papasakojo apie grūdo sandarą ir duonos kelią, parodė kaip ir iš ko gaunami miltai.Po to paskubomis nusirengę, nusiplovę rankytes ir apsirengę specialiais kepėjų rūbais skubėjo prie stalų kur buvo paruošti duonos kepimui reikalingi ingredientai: ruginiai, kvietiniai miltai, druska, cukrus, kmynai, vanduo, raugas.  Su specialiomis mentelėmis vaikai dėjo pagal receptą šiuos ingredientus ir maišė kol pasidarė lipni tešla. Vaikučiai  pasijautė  tikrais kepėjais. Vėliau kiekvienas vaikas gavo po kepaliuką savo pagamintos duonos.  Grįžę jie pamokys ir tėvelius duonos kepimo paslapčių. Norime padėkoti Ainio, Jorio mamytei už suorganizuotą edukacinę kelionę.

 

 

 

 

Gruodžio 5 d. į kepyklėlę sugužėjo virš dvidešimt Vievio pradinės mokyklos ketvirtokų su savo mokytoja Virginija Davidavičiene. Vaikai kepyklėlėje jau ne naujokai. Pernai jie kepė kūčiukus, o šiemet – meduolius. Paskubomis nusirengę, nusiplovę rankytes ir aprengti specialiais kepėjų rūbais, vaikai skubėjo dalinti jau paruoštą tešlą, vieni už kitus aukščiau tiesė rankytes, siekdami iš technologės Jadvygos Matvijenkos paimti kočėlų ir formelių.

Visi labai skubėjo. O kaip gi kitaip? Per trejetą valandų reikėjo suspėti suformuoti meduoliukus ir apie savo vardą ant skardos išdėlioti, juos iškepti, filmuką pažiūrėti ir iškeptus skanėstus sufasuoti. Viską reikėjo daryti sau – su šypsena ir meile.

Apie meilės prieskonį ne tik duonai, bet kiekvienam maisto gaminiui, vaikai diskutavo kočiodami ir formuodami tešlą. Laikas, skirtas suformuoti meduolius, neprailgo. Tešla greitai atsidūrė ant skardų, vaikai atsigėrė skanaus virtuvės darbuotojų paruošto gėrimo ir skubėjo į mokymo klasę.